портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У 2020 році в Донецькій області планується відновити не менш ніж 1000 житлових будинків

Опубліковано 27 травня 2020 року, 13:54 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін під час робочої наради в режимі онлайн. 

«На 2020 рік очільником області поставлено завдання відновити не менш ніж 1000 житлових будинків, що постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Для цього у нас з вами є все – і матеріальні ресурси у вигляді матеріальних резервів всіх рівнів, і виконавці відновлювальних робіт, яких нам надасть Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Залишається тільки працювати – постійно і планово. Тому вважаю, що головною запорукою успішного вирішення всіх поставлених задач є насамперед безумовне виконання планових заходів з проведення відновлювальних робіт та чітке дотримання графіків їх виконання», – зазначив Вадим Філашкін.

Директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи ОДА Ігор Бойко додав, що з початку ведення бойових дій станом на 25 травня 2020 року на територіях, підконтрольних українській владі, зруйновано/пошкоджено 13 255 житлових будинків.

«Відновлювальні роботи пропонуємо розпочати з будинків, що знаходяться в безпосередній близькості від лінії розмежування. У підсумку маємо 993 будинки, де існує можливість безпечного проведення відновлювальних робіт, та які можна відновити силами особового складу ДСНС України», – зазначив Ігор Бойко.

Під час наради обговорили також стан виконання заходів пожежної безпеки, виявлених під час перевірок на об’єктах з масовим перебуванням людей органами державного нагляду у сфері пожежної техногенної безпеки.

За словами заступника начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області Ірини Подашевської, проведено аналіз усунення недоліків з питань пожежної та техногенної безпеки в містах, районах та ОТГ  та встановлено, що понад 50% виявлених недоліків усунуто в Шахівській ОТГ, до 45% усунуто в Олександрівському районі, до 35% – у Добропіллі та Олександрівській ОТГ, до 30% – в Костянтинівському районі, до 25% – в Дружківці, Мирнограді, Великоновосілківському та Мангушському районах, Сіверській та Соледарській ОТГ, до 20% – в Селидовому та Нікольському районі, до 15% – у  Вугледарі, Костянтинівці, Новогродівці, Покровську, Мар’їнському районі та Криворізькій ОТГ, до 10% недоліків усунуто в Слов’янську, Торецьку, Бахмутському, Волноваському, Добропільському районах, Іллінівській та Лиманській ОТГ, до 5% виявлених недоліків усунуто в містах Авдіївка, Маріуполь, Краматорськ, Покровському та Слов’янському районах.