портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті оцінили фізичну підготовленість працівників департаменту сім’ї, молоді та спорту та обласних спортивних організацій

Опубліковано 29 жовтня 2018 року, 12:31

27 жовтня в місті Бахмут на базі стадіону «Металург» проведено щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення за участю працівників департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації та обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Усього захід, який проходив на Донеччині другий рік, зібрав 53 особи.

- Радий бачити колег у спортивному строю. Дякую вам за сміливість, активність, усвідомлення необхідності ведення здорового способу життя та слугування прикладом для інших. Ми, працівники сфери фізичної культури та спорту, маємо доводити населенню користь щоденної зарядки, регулярних тренувань, участі в змаганнях, що допомагає підвищити активність у будь-якій діяльності, - сказав у привітальному слові директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, який особисто взяв участь у випробуваннях (тестах).

Оцінювання фізичної підготовленості проводилося за різними віковими категоріями: 21-25 років, 26-30 років, 31-35 років, 36-40 років, 41-45 років, 46-50 років, 51-55 років, 56-60 років, 61-70 років.

Система тестування для категорій учасників, затверджена наказом Міністерства молоді та спорту України, складалася з таких видів випробувань (тестів): сила (стрибок у довжину з місця, підтягування на перекладині, ривок гирі, підтягування у висі лежачи, згинання і розгинання рук в упорі лежачи на підлозі, піднімання тулуба всід, присід), гнучкість (нахили тулуба вперед з положення сидячи), витривалість (рівномірний біг на 2000 м, 3000 м та 12-хвилинний біг).

Сума балів за виконання 5-ти видів випробувань (тестів), а також додаткових балів за розрахунок індексу маси тіла (за формулою: I = m/h2, де: m - маса тіла в кілограмах, h - зріст у метрах) виводилася в підсумкову оцінку рівня фізичної підготовленості. У результаті, 15 осіб показали незадовільний рівень, 2 – задовільний, 6 – середній, 10 – достатній, 20 – високий.

Завершився захід церемонією нагородження. Кожному, хто отримав оцінку «відмінно» або «добре», Володимир Мицик вручив грамоту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації. Окремих оплесків удостоївся найстарший учасник оцінювання – директор обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи громадської організації «Донецька територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Юрій Баулін, якому в 2018-му виповнилось 73 роки.

- Зауважу, що цьогоріч зросла кількість учасників, які продемонстрували високий рівень фізичної підготовленості: у 2017-му таких було 8, а сьогодні маємо 20. Це свідчить про те, що більшість з вас працювали над собою, підвищуючи минулорічні показники. Упевнений, сьогоднішній захід додасть кожному ще більше впевненості у власних силах та прагнення до самовдосконалення, - резюмував Володимир Мицик.

Інші новини за темою