портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті оцінили фізичну підготовленість працівників облдержадміністрації та обласних спортивних організацій

Опубліковано 21 жовтня 2019 року, 09:45 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

19 жовтня в місті Бахмут на базі стадіону «Металург» проведено щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення за участю працівників Донецької обласної державної адміністрації та обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Усього захід, який проходив на Донеччині третій рік та вдруге в Бахмуті, зібрав понад 70 учасників. Окрім управління фізичної культури та спорту, Донецьку обласну державну адміністрацію в оцінюванні фізичної підготовленості представили працівники департаменту фінансів та департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи.

- Висловлюю вдячність Бахмутській міській раді, управлінню з питань фізичної культури та спорту міськради за надану можливість проявити свої кращі здібності. Поздоровляю всіх присутніх – ви вже переможці, бо перебороли себе, свої сумніви, вийшовши на цю прекрасну спортивну арену. Сподіваюсь, після проходження тестування кожен із вас отримає додаткову мотивацію до регулярних занять руховою активністю і буде тренуватися ще більше, – сказав у привітальному слові начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, який особисто взяв участь у випробуваннях (тестах).

Оцінювання фізичної підготовленості проводилося за різними віковими категоріями: 21-25 років, 26-30 років, 31-35 років, 36-40 років, 41-45 років, 46-50 років, 51-55 років, 56-60 років, 61-70 років.

Система тестування для категорій учасників, затверджена наказом Міністерства молоді та спорту України, складалася з таких видів випробувань (тестів): сила (стрибок у довжину з місця, підтягування на перекладині, ривок гирі, підтягування у висі лежачи, згинання і розгинання рук в упорі лежачи на підлозі, піднімання тулуба всід, присідання), гнучкість (нахил тулуба вперед з положення сидячи), витривалість (рівномірний біг на 2000 м, 3000 м та 12-хвилинний біг).

Сума балів за виконання 5-ти видів випробувань (тестів), а також додаткових балів за розрахунок індексу маси тіла (для учасників віком від 36 до 50 років, за формулою: I = m/h2, де: m - маса тіла в кілограмах, h - зріст у метрах) виводилася в підсумкову оцінку рівня фізичної підготовленості.

Наприкінці заходу кожен із учасників дізнався свої результати. Завершилось тестування церемонією нагородження – тим, хто продемонстрував «високий» та «достатній» рівень підготовленості, Володимир Мицик вручив грамоти управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.