портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«У Донецькій області пріоритетом є громадська безпека на регіональному рівні», – Вадим Філашкін

Опубліковано 09 жовтня 2019 року, 14:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

9 жовтня в Донецькій ОДА відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна з делегацією команди експертів Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки. Участь у заході також взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час заходу обговорили питання співпраці між облдержадміністрацією, правоохоронними органами та громадами в покращенні громадської безпеки, існуючі Регіональні стратегії та ті, що знаходяться в процесі підготовки. З’ясували основних партнерів КМЄС в Україні по співпраці в сфері громадської безпеки згідно пропозицій облдержадміністрації.

Акцентували увагу на наступних кроках у створенні безпеки для громад на регіональному рівні та найвищі пріоритети у створенні безпечного середовища та безпеки для громадян.

Заступник очільника області зазначив, що проблема громадської безпеки є пріоритетним напрямком роботи не тільки у правоохоронців, а й у облдержадміністрації.

«У Донецькій області пріоритетом є громадська безпека на регіональному рівні. Нашою задачею є створення безпечних умов для життя мешканців. Ми створюємо по містах та районах Центри безпеки громадян, де розміщуються як рятувальники, так і правоохоронці. Такі заклади забезпечені новою технікою та обладнанням, працюють цілодобово. Відкриття таких центрів відбувається відповідно до Меморандуму про співпрацю, підписаного між Донецькою облдержадміністрацією та ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій», – підкреслив Вадим Філашкін.

Місією КМЄС є допомога державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом надання стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.