портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області пройшла колегія облдержадміністрації

Опубліковано 31 січня 2019 року, 16:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

31 січня у Донецькій ОДА відбулось засідання колегії, у якій взяли участь керівництво області, керівники міст, районів та об’єднаних територіальних громад, а також представники ЗМІ та громадянського суспільства. Під час колегії були розглянуті актуальні питання соціально-економічного розвитку регіону на 2019-2020 роки.

Першим на порядку денному стало питання результатів реалізації Регіональної програми підтримки малого та середнього бізнесу протягом 2017-18 років. Заступник директора департаменту економіки Дар’я Жукова доповіла присутнім, що зі підтримки Донецької ОДА реалізовано понад 200 проектів, що дозволило створити 750 нових робочих місць. За її словами, протягом попередніх двох років у області реалізовано ще сотні бізнес-проектів з фінансуванням з різноманітних джерел. Рішенням колегії Донецької ОДА також була затверджена програма підтримки малого бізнесу на 2019-2020 роки. Вона передбачає збільшення кількості суб’єктів малого та середнього бізнесу до 28 одиниць на 10 тисяч мешканців області, що дозволить диверсифікувати економіку та збільшити прибутки місцевих бюджетів.

Значну увагу приділили Програмі соціально-економічного розвитку регіону на 2019-20 роки. Для реалізації проектів у Донецькій області з Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році буде спрямовано 980 мільйонів гривень. У містах та районах області вже затверджений перелік з 48 проектів на понад 500 млн гривень, роботи з розробки інших проектів тривають.

Заступник директора департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької ОДА Ольга Серняк під час свого виступу зазначила, що зростає кількість іноземних інвестицій до Донецької області. Міжнародні донори здебільшого фінансують проекти малого та середнього бізнесу, проекти з відновлення інфраструктури та розбудови миру на підконтрольних українській владі територіях Донецької області.

Начальник філії – Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк» Яківчик Світлана розповіла присутнім про взаємодію між банківською установою та Донецькою ОДА в рамках меморандуму з підтримки бізнесу. За її словами, АТ «Ощадбанк» розробив дієві інструменти кредитування бізнесу Донеччини за пільговими умовами, а Донецька ОДА, в свою чергу – механізми компенсації відсотків за кредитами.

Також під час колегії були розглянуті безпекові питання та питання подолання наслідків ведення бойових дій через розмінування територій та відновлення інфраструктури у населених пунктах, наближених до лінії розмежування.