портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області знову очікується погіршення погодних умов

Опубліковано 10 січня 2019 року, 15:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під головуванням першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського в режимі селекторної наради пройшло засідання обласного оперативного штабу з питань реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов. Під час засідання начальник Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін заявив, що 11 січня на Донеччині очікуються пориви вітру 15-20 м/с, мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, місцями значний мокрий сніг, хуртовини (приріст снігового покриву 10-15 см). Ускладнення погодних умов відповідають першому (жовтому) рівню небезпечності. За його словами, такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі. 

«Ми повинні терміново вжити усі необхідні заходи для того, аби попередити надзвичайні ситуації у області. Для цього на місцях треба перевірити та поповнити запаси паливно-мастильних матеріалів, перевірити готовність техніки для ліквідації снігових заметів та забезпечення електропостачання. Область має оперативні резерви, але вони будуть використовуватись локально у тому разі, коли неможливо буде протидіяти стихії на локальному рівні», - заявив Євген Вілінський.

Олексій Мігрін зазначив, що за останній час підрозділи ДСНС у Донецькій області отримали досвід ліквідації снігових заметів та протидії транспортним колапсам.

«У період з 4 по 8 січня нам вдалось визволити зі снігового полону понад 300 осіб та понад 130 одиниць техніки. Зараз ми маємо налагоджену взаємодію з поліцією, комунальними службами та військовими, тому можемо швидко евакуювати людей та транспорт, розчищати замети тощо. Перед нами стоїть завдання – привести пункти обігріву людей до норми, встановити вказівники, проінформувати населення про можливість отримати допомогу у випадку переохолодження в усіх містах та районах області», - зауважив він.

Наприкінці засідання заступник очільника області надав представникам органів місцевого самоврядування рекомендації з підготовки до погіршення погодних умов та наголосив, що швидке реагування на виклики можливе лише за чіткої координації дій.