портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили результати перевірок за минулий тиждень з припинення незаконної діяльності у сфері грального бізнесу, торгівлі пальним, видобутку корисних копалин та протидії нелегальному обігу алкогольних напоїв

Опубліковано 24 лютого 2020 року, 17:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

24 лютого в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулась робоча нарада в режимі відеоконференції з питань припинення незаконної діяльності у сфері грального бізнесу, торгівлі пальним, видобутку корисних копалин та протидії нелегальному обігу алкогольних напоїв.

Участь у заході взяли представники структурних підрозділів Донецької ОДА, Національної поліції, Державної фіскальної служби та інших підрозділів, що відповідають за припинення ведення незаконного бізнесу у Донецькій області.

Під час заходу розглянули кількість порушень за останній тиждень при проведенні перевірок за всіма перерахованими напрямками. 

За словами першого заступника начальника ДФС у Донецькій області Віталія Перуніна, за минулий тиждень відпрацьовано 30 об’єктів з тих, які були зачинені до проведення заходу або після проведення перевірки.

«За результатами відпрацювання фактів відновлення діяльності без наявності дозвільних документів не встановлено. Завдяки проведеним спільним заходам з підрозділами ДПС всього охоплено 97 об’єктів, з них ДПС перевірило 57. За результатами фактичних перевірок нараховано 861 тис. грн. Випадки роботи нелегальних АЗС на минулий тиждень не встановлено», – зазначив Віталій Перунін.

Заступник директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Лихач зазначив, що слідкування за порушенням видобутку корисних копалин не є в межах компетенції департаменту.

«Слідкуванням за порушеннями при видобутку корисних копалин займаються Держгеонадра, Державна екологічна інспекція, а також Держпраця. Щодо боротьби зі злочинністю – це є компетенція Національної поліції. Фактів незаконної добичі корисних копалин до департаменту не надходило», – зазначив Олександр Лихач.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін зазначив, що робота між усіма членами Міжвідомчої регіональної групи щодо посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції, протидії незаконному обігу, роздрібної торгівлі пальним, а також протидії грального бізнесу повинна бути злагодженою.

«Закликаю правоохоронні органи, структурні підрозділи облдержадміністрації та усіх, хто задіяний у перевірках, що здійснюються в рамках роботи Міжвідомчої групи, працювати злагоджено та своєчасно інформувати про результати діяльності. Закликаю також до оперативного реагування у разі виявлення порушення незаконної діяльності у сфері грального бізнесу, торгівлі пальним, видобутку корисних копалин та протидії нелегальному обігу алкогольних напоїв», – зауважив заступник очільника області.