портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорювали з представниками організації The HALO Trust процеси розмінування, що тривають в регіоні

Опубліковано 13 лютого 2020 року, 17:01 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

13 лютого в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулась зустріч з представниками організації The HALO Trust та директором департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації Ігорем Бойко з питань протимінного очищення небезпечних територій. Участь у заході також взяли представники Головного управління ДСНС України в Донецькій області та військові.

За словами заступника очільника області, на території Донеччини найбільш забрудненими мінами та вибухонебезпечними залишками війни є ті території, що розташовані вздовж лінії розмежування. 

«Найбільш забрудненими мінами та вибухонебезпечними предметами є Бахмутський, Волноваський, Мар’їнський, Ясинуватський райони, а також міста Авдіївка та Маріуполь. Також залишаються забрудненими деякі ділянки місцевості, які були звільнені від незаконних збройних формувань. Наявність мін та вибухонебезпечних предметів впливає на вільне та безпечне пересування людей в охоплених конфліктом районах області та унеможливлює обробку сільськогосподарських земель, паїв тощо», – підкреслив Вадим Філашкін.

За словами директора департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Ігоря Бойко, розмінування територій здійснюються планово на підставі щорічного Плану заходів з організації робіт гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей, затвердженого Міністром оборони України та Плану заходів з розмінування місцевості в Донецькій області, який розробляється ГУ ДСНС України в Донецькій області та затверджується головою Донецької ОДА.

Він також додав, що позитивним результатом спільних дій всіх операторів протимінної діяльності протягом останніх років є передача представництвом The HALO Trust в Україні та FSD 13-ти земельних ділянок представникам Слов’янської міської ради, Миколаївської ОТГ, Криволуцької, Рай-Олександрівської, Новолуганської, Андріївської, Райгородської сільських та селищних рад, яка відбулась 31 жовтня 2019 року. Завдяки проведеній роботі, громади отримали безпечний доступ до своєї землі, що була забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами.