портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась зустріч з делегацією Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН

Опубліковано 08 жовтня 2019 року, 14:22 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

8 жовтня в Донецькій ОДА відбулась зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна з делегацією Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) на чолі з координатором програми ФАО в Україні Марою Лопес. Участь у заході також взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Основною метою зустрічі стало знайомство керівництва облдержадміністрації з координаторкою програми ФАО в Україні та радником програми ФАО, які вперше прибули в Україну.

Під час заходу розглянули питання співпраці облдержадміністрації та ФАО, а також стану реалізації проекту щодо економічного розвитку, який реалізується спільно 4 агенціями ООН – ПРООН, ООН Жінки, Фондом ООН у галузі народонаселення та ФАО.

Заступник очільника області зауважив, що вся область дуже цінує ту підтримку, яку надає їй Продовольча та сільськогосподарська організація ООН.

«Нам дуже приємно, що ваша організація підтримує нашу область та всю країну в складний для нас час. Допомога людям, які проживають близько до лінії розмежування, є важливим напрямком роботи. Керівництво департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій неодноразово зустрічалося з вами для обговорення важливих питань розвитку агропромисловості області, зокрема розвитку бджільництва в регіоні. Зараз дуже гостро стоїть питання навчання – створення невеличких фермерських бізнес-шкіл», – зазначив Вадим Філашкін.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН об’єднує міжнародні зусилля з подолання голоду. Її метою є досягнення продовольчої безпеки для всіх і забезпечення регулярного доступу до достатньої кількості якісної їжі для ведення активного та здорового способу життя. Разом зі 194 державами-членами, ФАО працює у більш ніж 130  країнах світу. Загальна програма фінансується за рахунок обов’язкових та добровольчих внесків. До загального бюджету ФАО 39% надходить з нарахованих внесків, сплачених державами-членами, а 61% мобілізується за рахунок добровільних внесків від членів та інших партнерів.