портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась зустріч з мешканцями мікрорайону «Славкурорт»

Опубліковано 12 серпня 2019 року, 17:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін зустрівся з активістами, мешканцями мікрорайону «Славкурорт», які сьогодні вийшли на акцію протесту, а саме перекрили автомобільну дорогу на трасі «Київ-Харків-Довжанський» у зв’язку з перманентними відключеннями їх домогосподарств від електроенергії.

Зазначена ситуація склалася внаслідок наявності заборгованості за спожиту електроенергію ПАТ «Укрпрофоздоровниця» перед  АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» та фізичним недопуском працівників ДТЕК на відповідні об’єкти з метою відключення електроенергії санаторіям ПАТ «Укрпрофоздоровниця».

Заступник очільника області зауважив на тому, що на першому плані зараз виступає питання допомоги людям, які можуть залишитись без електропостачання.

«Славкурорт є перлиною Донеччини, де відпочивають, покращують здоров’я мешканці Донецької області, зокрема особи з інвалідністю. Питання боргів за електропостачання потребує негайного вирішення, як і питання всіх інших богів, які стосуються цього рекреаційного закладу. Донецька обласна державна адміністрація наразі кидає всі сили на допомогу постраждалим від нестачі електропостачання. Владнати цю ситуацію намагаємося якомога швидше. Робимо все в рамках правового поля і таким чином, аби не завдати шкоду мешканцям області. Питання передачі Славкурорту в державну власність потребує вирішення на рівні українського уряду та за участі самого власника підприємства», – підкреслив Вадим Філашкін.