портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відзвітували про готовність до наступного опалювального періоду

Опубліковано 23 квітня 2020 року, 16:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Гончаренко відзвітував про підсумки роботи житлово-комунального господарства області в осінньо-зимовий період 2019-2020 рр. та завдання на період підготовки до роботи взимку 2020-2021 років. 

За словами Сергія Гончаренка, однією з головних проблем усіх підприємств, задіяних у життєзабезпеченні області, є несвоєчасна оплата або оплата у неповному обсязі за спожиті ресурси з боку підприємств та населення. Через це несвоєчасно починається опалювальний сезон у містах, виникають проблеми з водопостачанням та водовідведенням тощо.

«Представники місцевих органів влади мають проводити роботу з населенням з недопущення виникнення заборгованостей, адже у зимовий період через брак коштів іноді неможливо оперативно усунути аварійну ситуацію або запобігти зупинці водопостачання. Також однією із задач місцевої влади є забезпечення багатоквартирних будинків тепловими лічильниками та системами обліку холодної води, адже з цього року для підприємств-операторів мереж будуть вводитись штрафи у разі відсутності облікових приладів», - зазначив він.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко доручив департаменту житлово-комунального господарства розробити план виходу з кризи ОКП «Донецктеплокомуненерго» - одного з найбільших операторів системи централізованого опалення. Також очільник області підкреслив необхідність термінового встановлення вимірювальних приладів у містах та районах області. Він зазначив, що обласна влада готова частково профінансувати у разі необхідності придбання відповідних приладів.  

Також Сергій Гончаренко заявив, що за планом підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років планується підготувати 11354 об’єкти при загальному обсязі фінансування 1067,7 млн гривень, з яких понад 77% - це кошти місцевих бюджетів.