портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У «Донецькому обласному соціальному центрі матері та дитини» почала працювати перукарська майстерня

Опубліковано 19 листопада 2020 року, 13:08 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Перукарня майстерня відкрилася у комунальному закладі «Донецький обласний соціальний центр матері та дитини», який розташовано у Дружківці.

У процесі проведення ремонтних робіт в комунальному закладі  було створено 4 навчальних класи: «Перукарська майстерня», «Комп’ютерна грамотність», «Швейна справа», «Школа кухарського мистецтва» для проведення професійної орієнтації.

В листопаді 2018 року за підтримки Чеської гуманітарної організації «Людина в біді» комунальний заклад «Донецький обласний соціальний центр матері та дитини» отримав Грант в рамках проєкту «Попередження і профілактика ґендерно обумовленого насильства (ҐОН) та сприяння вирішенню психосоціальних проблем жінок та дівчат, що живуть на сході України». Було придбано обладнання та необхідні інструменти та матеріали для перукарської майстерні.

З 18 листопада в закладі почала працювати перукарська майстерня. Жінки з задоволенням навчалися перукарської справи, вчилися стригти, робити зачіски, опановували навички користування перукарськими інструментами. Надалі планується продовжувати навчання клієнток закладу перукарській справі з наданням сертифікатів перукарів. Після чого жінки, які опинилися в складних життєвих обставинах, були отримувачами послуг в Центрі, будуть мати можливість реалізувати себе у професії.