портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У ГУ ДСНС України в Донецькій області відбулось засідання обласного координаційного штабу з питань реагування на погіршення погодних умов

Опубліковано 04 січня 2019 року, 13:44 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

4 січня відбулось засідання обласного координаційного штабу з питань реагування на погіршення погодних умов, під час якого в онлайн-режимі були вислухані доповіді голів міст стосовно метеорологічного становища в населених пунктах. Очолив засідання заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

За його словами, необхідно максимально посилити ті служби, які будуть займатися ліквідацією, у разі виникнення, надзвичайних ситуацій.

«4 і 5 січня в Донецькій області очікується проходження циклону, тому маємо бути готові до швидкого реагування. На даний час вже засипає снігом 6 районів області, переважно центр і південь. На північ області циклон дістанеться близько 15.00. Сьогодні було прийнято рішення обмежити рух вантажного та автомобільного транспорту зі сторони Запорізької області. Штаб працює цілодобово. Просимо мешканців Донецької області утриматися від поїздок власним автотранспортом», - зауважив Ігор Стокоз.

У засіданні взяли участь керівництво Донецької облдержадміністрації, ГУ ДСНС України в Донецькій області, представники структурних та територіальних підрозділів ОДА, які доповіли про стан готовності підпорядкованих сил та засобів задля ліквідації надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду, а також створених матеріальних резервів.

В рамках наради було визначено порядок взаємодії між відповідними службами щодо реагування на виникнення можливих надзвичайних ситуацій.

Для подальшої деталізації метеоситуації в області ввечері 4 січня вирішено провести ще одну нараду, де голови міст також доповідатимуть про стан погодних умов. На цій нараді приймуть рішення про подальші збори координаційного штабу.

Наразі значне погіршення погодних умов спостерігається на півдні Донецької області.

На сьогодні синоптики прогнозують на території Донецької області значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь.