портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську нагородили журналістів та органів місцевого самоврядування

Опубліковано 13 грудня 2018 року, 16:15 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську пройшла церемонія нагородження призерів конкурсу журналістських робіт на краще висвітлення тематики реформи місцевого самоврядування та обласного конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування».

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз під час вступного слова наголосив, що реформа децентралізації є однією з найбільш результативних реформ, ініційованих Президентом України.

«Зараз усім нам потрібно чітко розуміти, що надзвичайно важливо говорити про позитивні здобутки громад. Так, у багатьох громад ще є проблеми. Але спільними зусиллями ми можемо подолати будь-які труднощі. Сусідні європейські країни також пройшли непростий шлях формування громад, але я впевнений, що пройде ще трохи часу, і наші громади стануть потужними та розвиненими, і нехай сьогоднішні ініціативи стануть запорукою процвітання у майбутньому», - зазначив Ігор Стокоз.

Під час конкурсу журналістських робіт були визначені 9 переможців у трьох номінаціях: «Кращий відеоматеріал», «Краща онлайн-публікація» та «Краща публікація у друкованих ЗМІ». Усі переможці отримали від Донецької ОДА сертифікати на отримання грошових заохочень. Директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА Наталія Чукова підкреслила, що стимулювання журналістів до написання матеріалів про життя громад стимулює інтерес суспільства до реформи, а також дає стимул громадам розвиватись та досягати нових вершин.

«Ми пишемо про реформу місцевого самоврядування вже три роки. Спочатку ніхто не розумів, навіщо вона взагалі потрібно і навіщо журналістам про це говорити. Але з часом ми побачили перші результати і усвідомили, що можемо сприяти створенню та розвитку нових громад, доносячи до людей правдиву та оперативну інформацію про наші громади. Зараз ця тема надзвичайно важлива, адже змінює життя на краще», - зазначив головний редактор газети «Вісті», призер конкурсу журналістських робіт Олександр Кульбака.

Під час нагородження переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» Наталія Чукова зауважила, що подібний конкурс у області проходить вперше, але проводитиметься і у наступному році. За її словами, конкурс покликаний відзначити кращі проекти, реалізовані містами, районами та громадами, та показати приклад для інших органів місцевого самоврядування області.  

Донецька обласна державна адміністрація вдячна Програмі Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» за методологічну підтримку у запровадженні зазначених конкурсів.