портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську проходила фото-арт виставка «Параджанівські дні на Донеччині»

Опубліковано 20 листопада 2018 року, 21:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні, 20 листопада, в Краматорську відбулась презентація фото-арт виставки до 95-річчя від дня народження видатного кінорежисера Сергія Параджанова «Параджанівські дні на Донеччині». Вона проходила за сприяння департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації, Краматорської вірменської громади та Вірменського товариства культурних зв’язків АОКС-Україна. Захід складався з презентації виставки, розповіді про життя митця, майстер-класу з мистецтва колажу, засідання кіноклубу PARAJANOV-ART із переглядом фільму Романа Балаяна «Ніч у музеї Параджанова». Завершилася презентація акцією «Подаруй книгу», на якій краматорській молоді подарували художні збірки про життя та долю українського та вірменського режисера.

Начальник відділу у справах релігій та національностей управління внутрішньої політики департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Наталя Шеронова відзначила значущість проекту «Параджанівські дні на Донеччині».

«Щиро вітаю організаторів, учасників і гостей фото-арт виставки, яка проводиться з нагоди відзначення 95-річчя від дня народження видатного українського та вірменського кінорежисера Сергія Параджанова. Він є кінорежисером світової слави. Його              фільми: «Тіні забутих предків», «Колір граната», «Перший хлопець» та багато багато інших стали класикою та підкорили серця мільйонів глядачів по всьому світу. Ця людина стала взірцем і символом для багатьох поколінь вірмен та українців, котрим не байдужа культура своєї Батьківщини та свого народу.

Переконана, що реалізація проекту стане ще однією цеглинкою у побудові громадянського суспільства Донеччини, заснованому на принципах мультикультуралізму, толерантності та поваги до всіх етнонаціональних спільнот краю», – підкреслила Наталя Шеронова.

Куратор проекту «Параджанов-арт» Олена Оганесян більше 30 років займається вивченням біографічних даних відомого кінорежисера.

«Зараз наш проект починає роботу в новому форматі. У цьому малому приміщенні перед нами стояла задача укомплектувати ввесь світ Параджанова. Нам вдалося це зробити за декілька годин. Кожна з експозицій вражає. Побувавши тут один раз, потім хочеться повертатися сюди ще і ще. Кожна фотографія та кожен предмет наскрізь пронизані неповторною енергетикою. Те, що ми сьогодні маємо можливість бачити на арт-виставці, є пострілом у майбутнє. Таким чином, ми показуємо молоді шлях до творчості. Те, як творча людина, зрозумівши свою місію як громадянина і як художника, має вистояти в неможливих умовах навколо себе – у державі, світі, сім’ї, в оточенні своїх колег, також художників. Як можна бути відданим високому мистецтву, вистояти та передати своє надбання наступному поколінню», – зауважила Олена Оганесян.