портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі пройшов обласний форум, присвячений запобіганню насилля в Донецькій області

Опубліковано 17 травня 2019 року, 15:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

15-16 травня 2019 року у Маріуполі відбувся обласний форум з взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії ґендерно зумовленому й домашньому насильству в Донецькій області: посилення координації та ефективності надання послуг.

Метою форуму стало визначення ефективних механізмів налагодження міжвідомчої взаємодії сприяти розвитку системи спеціалізованих послуг у Донецькій області у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і за ознакою статі.

За результатами роботи Форуму будуть створені рекомендації для Донецької області, спрямовані на покращення міжвідомчої координації. Захід є важливою платформою для посилення спроможності надавачів послуг та координуючих структур у сфері запобігання та протидії насильству щодо жінок.

Захід відкрили: заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін, заступниця Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації Лілія Золкіна, заступник начальника ГУНП в Донецькій області Василь Остапчук, секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма, заступник Представника Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні Павло Замостьян.

Заступниця Міністра соціальної політики України Наталія Федорович нагадала про стратегічне бачення профільного міністерства щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії насильству, яке складається із чотирьох компонентів: запобігання, взаємоохоплююча взаємодія, якісне надання послуг, притягнення до відповідальності.

У ході панельних дискусій та роботи в групах, учасники обговорили кращі практики, визначені шляхи подальшої інтеграції міжнародних стандартів у програми, пов’язані з запобіганням та протидією насильству. Окрему увагу приділили впровадженню базового пакету послуг: розширенню мережі мобільних бригад соціально-психологічної допомоги та притулків для постраждалих осіб, забезпеченню роботі з кривдниками, посиленню міжвідомчої координації, зміцненню профілактичної роботи та можливостям формування нульової толерантності до проявів насильства у громадах.

Підсумки Форуму підвела радник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Тамара Лук’янчук . Вона зазначила, що питання щодо запобігання та протидії домашньому насильству дійсно є актуальним для Донецької області та потребує подальшого посилення спільних зусиль між усіма суб’єктами, які працюють у цій сфері.

Проведення Форуму ініційоване управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації та пройшов за сприяння Міністерства соціальної політики України та в партнерстві з Маріупольською міською радою. Проведення заходу підтримано Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в рамках Програми ООН з Розбудови миру й відновлення.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують десять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.