портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У межах проєкту «Гідна країна для гідних людей» у Мар’їнському районі запрацювали нові молодіжни центри

Опубліковано 16 березня 2020 року, 17:07 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Особливим пріоритетом молодіжної політики в Україні є розвиток мережі молодіжних центрів. Це дає можливість молоді мати свій особистий простір для проведення активного та корисного дозвілля, спілкування, навчання, обміну досвідом. 

15 березня свою роботу презентували нові молодіжних центри у с.Костянтинівка (МЦ «Гармонія»), с. Катеринівка (МЦ «FOX») та с.Єлизаветівка  («YelizavetCity») Мар’їнського району.

Гостями заходу стали Віктор Ганущак - генерал-майор, заступник командувача ООС,  Юлія Костюніна - заступник голови облдержадміністрації, Лілія Золкіна - начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, керівництво Мар’їнської військово-цивільної адміністрації та військово-цивільного співробітництва області.

Гості зазначили, що принциповим є те, щоб молода людина, незважаючи на те, де вона живе – у столиці, мегаполісі чи в селі на лінії розмежування – мала можливості для розвитку та отримання нових знань. Молоді потрібні місця для зустрічей, спілкування і реалізації своїх ідей. Тому дуже важливо організувати комфортний простір, де можна проводити час із користю, простір, який буде дружнім для спілкування, де молодь може розвиватися та отримати новий поштовх.

Сьогодні у Донецькій області вже діє понад 110 молодіжних центрів і просторів різної форми власності.

Незважаючи на складні умови, одним із лідерів у напрямку створення та розвитку молодіжної інфраструктури є Мар’їнський район, який знаходиться безпосередньо на лінії розмежування. Зараз у районі мешкає понад 15,5 тис. молодих людей. Попри те, що зовсім поруч постійно відбуваються бойові дії, місцева влада розуміє важливість підтримки молоді, враховує її потреби та ініціативи і створює простори відкриті та дружні для молоді.

У межах проєкту «Гідна країна для гідних людей» протягом 2017-2020 років у районі відкрито 7 молодіжних центрів та 1 молодіжний центр у м.Курахове знаходиться у стадії ремонту. Це стало можливим завдяки тісній співпраці молоді, військово-цивільної адміністрації м. Мар’їнки та обласної державної адміністрації.  Загальна сума фінансування з обласного бюджету вже склала 3 млн. 869 тис. грн, з місцевого бюджету – 3 млн. 449 тис. грн.

Роботою молодіжних центрів охоплено понад 7 тисяч місцевої молоді.