портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов’янську випускникам закладів профтехосвіти та вишів допомагали працевлаштовуватись

Опубліковано 26 травня 2021 року, 15:20 , Донецький обласний центр зайнятості

Профорієнтаційний фест «Віднови ресурси. Прокачай кар’єру» відбувся у Слов’янську 26 травня.

У ньому взяли участь майже 300 випускників закладів профтехосвіти та вишів. Захід організовано та проведено фахівцями Слов’янського міського центру зайнятості.

Це перший масштабний офлайн-захід, який проводиться службою зайнятості Донеччини за час пандемії. Його основною метою є розширення можливостей працевлаштування молоді, зокрема випускників професійно-технічних та вищих навчальних закладів Слов’янщини, допомога роботодавцям в якісному укомплектуванні наявних та перспективних вакансій, а також психологічна підтримка випускників та освітян в період дії карантину.

«Цей захід дає нагоду випускникам знайти роботу за своїм фахом з гідними умовами праці та заробітною платнею. Саме їм зараз потрібна підтримка у пошуку вакансій після закінчення навчального закладу, оскільки більшість з них не мають певного досвіду», - говорить директор Слов’янського міського центру зайнятості Ольга Рибальченко.

Профорієнтаційний фест був представлений декількома локаціями. На першій з них взяли участь 16 роботодавців, які презентували для присутніх свої підприємства та актуальні вакансії. Упродовж заходу вони також провели співбесіди з претендентами на посади. На другій локації для всіх охочих фахівці служби зайнятості проводили майстер-класи зі створення резюме, відеорезюме та портфоліо кар'єрного просування, а також профорієнтаційні тестування та презентували новітні послуги служби зайнятості.

На третій локації відбулось засідання сезонної ресурсної майстерні профорієнтації «Відновлюй свої ресурси! Повне перезавантаження», яке фахівці служби зайнятості провели для педагогічних працівників та психологів загальноосвітніх закладів.

Упродовж заходу фахівці служби ознайомлювали всіх відвідувачів фесту з новітніми онлайновими сервісами Донецької обласної служби зайнятості: інтерактивною мапою вакансій регіону (bit.ly/2T47LaR), чат-ботом у месенджері Telegram (bit.ly/2UnnJwh), мапою паспортів підприємств, установ та організацій Донеччини (bit.ly/2Pr80KP), інтерактивною мапою відеорезюме шукачів роботи (bit.ly/2zkKnyK) та додатками на системі Андроід. Також у рамках заходу всі учасники та гості мали нагоду взяти участь у майстер-класах з виготовлення керамічних виробів та приготування різних страв, зробити селфі у фотозонах та насолодитися музикою у живому виконанні.