портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У смт Черкаське Слов’янського району проведено семінар-нараду з представниками об’єднаних територіальних громад

Опубліковано 26 грудня 2019 року, 17:50 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

20 грудня на базі Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру спеціалістами структурних підрозділів облдержадміністрації проведено семінар-нараду з представниками об’єднаних територіальних громад з питань подальшого розвитку молодіжного руху в громадах та охорони культурної спадщини.

Організатором проведення заходу виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації. Метою зустрічі є підвищення рівня майбутнього потенціалу об’єднаних територіальних громад області.

Розпочинаючи семінар працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання довели до відома присутніх інформацію щодо участі молоді в обласних, всеукраїнських та міжнародних заходах з відповідного напрямку діяльності та розповіли про особливості створення та функціонування молодіжних консультативно-дорадчих органів в об’єднаних територіальних громад.

«Ефективність молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації значною мірою залежить від єдності та координованості дій виконавчої влади, місцевого самоврядування і молодіжного представництва», – зауважив Олексій Назаров, головний спеціаліст відділу молодіжної політики та масових заходів зазначеного вище управління.

Також представники громад дізналися про реформування сфери охорони нерухомої культурної спадщини. «Спеціально уповноважені органи охорони культурної спадщини об’єднаних територіальних громад повинні розуміти, що вони мають не тільки обов’язки перед державою, але й права перед порушниками такі, як видання приписів про зупинення проведення земляних та будь-яких інших будівельних робіт на об’єктах будівництва, що проводяться всупереч нормам законодавства. Бюджети об’єднаних територіальних громад додатково можуть наповнюватися через стягування фінансових санкцій за порушення законодавства щодо охорони культурної спадщини. Було б правильно, аби частина цих коштів йшла саме на заходи збереження пам’яток», – акцентувала Світлана Глушко, головний спеціаліст відділу з питань туризму, курортів та охорони культурної спадщини управління культури і туризму облдержадміністрації.

Під час семінару всі учасники мали можливість поспілкуватися, обмінятися досвідом, обговорити проблемні питання, з якими стикаються спеціалісти ОТГ. Кожен із присутніх отримав безцінну інформацію та роз’яснення щодо проблемних питань.

Інші новини за темою