портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську пройшов семінар для керівників та спеціалістів, які відповідають за реалізацію гендерної політики та протидії домашньому насильству

Опубліковано 16 листопада 2018 року, 10:15

У зв’язку з прийняттям нових нормативно-правових  документів в сфері гендерної політики та запобіганні та протидії домашньому насильству департаментом сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації  організовано навчальний семінар для  керівників та спеціалістів, які відповідають  за реалізацію гендерної  політики та протидії домашньому насильству на рівні міст, районів, об’єднаних територіальних громад. Семінар-нарада пройшла  з 15  по 16 листопада 2018 року  у м. Святогірськ. 

В процесі семінару були розглянуті питання, які стосуються Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який набув чинності в січні 2018 року, а також постанови Кабінету Міністрів України, зокрема: постанову «Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі», «Про затвердження Типового положення про притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі», «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі».

Особливу увагу акцентували на налагодженні взаємодії між суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству в області, зокрема у районах, містах, селищах, селах, об’єднаних територіальних громадах. Також обговорили заходи щодо проведення акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства», яка триватиме з 25 листопада по 10 грудня 2018 року. У семінарі прийняли участь спеціалісти з 23 територіальних одиниць Донецької області. Учасники семінару отримали методичні рекомендації щодо роботи на місцях від спеціалістів департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації, юриста Донецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про можливу співпрацю з громадськими організаціями розповіли представники Благодійного Фонду «Слов’янське серце» та міжнародної організації ООН Жінки.