портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уми, серця і шоколад

Опубліковано 25 січня 2019 року, 14:35

На шляху до Авдіївки, прифронтове місто, яке постійно потрапляє в новини через обстріли і жертв, Наєв розповідає про те, як українським військам вдалося відтіснити російську армію подалі від міста, на кілька кілометрів ближче до Донецька. Багато жителів Авдіївки, які виїхали у 2014-му році, повернулися.

Наєв впевнений, що підвищення почуття безпеки і повернення до нормального життя — важлива частина роботи військових.

"Ми повинні показати, що наша військова місія успішна. На телебаченні і радіо багато російської пропаганди, й армія повинна протистояти залякуванню людей", — переконує він.

Наєв зізнається, що сам любить музику і театр, тому заохочує організацію культурних подій для населення у прифронтовій зоні.

Заїхавши в місто дорогою, яка ще два роки тому була недіючою через близькість до російських військ, ми прямуємо до школи. Наєв і супроводжуючі його військові відкладають у бік зброю, перш ніж увійти до будівлі школи. Тут в актовому залі чотири сотні дітей дивляться гумористичну постановку у виконанні театральної трупи, приїзд якої організували військові.

Після закінчення вистави генерал запрошує дітей до окремої кімнати і роздає їм шоколад. "Іноді доводиться роздавати боєприпаси, іноді — нагороди, а іноді — шоколад", — каже генерал.

Навіть складно сказати, кому цей процес подобається більше — дітям або генералу.

Оригінал статті надрукований у газеті Kyiv Post 18 січня, під назвою General Nayev: Ukraine is prepared for a Russia attack 

За матеріалами сайту Новое время