портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд Японії передав спеціалізовану техніку для КП «Вода Донбасу»

Опубліковано 11 квітня 2019 року, 10:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Уряд Японії передав два спеціалізовані ремонтні транспортні засоби та 20 наборів захисного спорядження комунальному підприємству «Компанія «Вода Донбасу». Техніку та обладнання було придбано в рамках реалізації спільного проекту ЮНІСЕФ та ЮНОПС «Підтримка системи водопостачання Донецького регіону».

Під час церемонії передачі обладнання голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць подякував уряду Японії за постійну підтримку регіону.

«Співробітники «Води Донбасу» дуже часто працюють у складних умовах задля забезпечення усієї області водою. Для нас дуже важливо, що відтепер вони матимуть додаткові засоби персонального захисту, і я сподіваюсь, що трагічних випадків стане набагато менше», - наголосив очільник області.

Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні, Його Високоповажність Такаші Кураї зазначив, що Японія реалізує багато проектів на Сході України.

«Ми розуміємо, що працівники «Води Донбасу» часто виконують свої обов’язки з ризиком для життя, тому називаємо їх справжніми героями. Сподіваюсь, ця техніка допоможе створити належні умови роботи та захистить людей від нещасних випадків. Уряд Японії з 2014 року реалізує гуманітарні проекти у всій Україні, у тому числі 47 мільйонів гривень було спрямовано на  допомогу постраждалим від конфлікту у східних областях. Хочу запевнити, що Японія продовжить надавати допомогу Україні», - заявив Такаші Кураї.

Окрім двох спеціалізованих вантажівок-позашляховиків та  персональних засобів захисту, уряд Японії передав «Воді Донбасу» інструменти та інше спорядження, необхідне  під час проведення ремонтних робіт на водогонах. Генеральний директор КП «Компанія «Вода Донбасу» Олександр Євдокимов підкреслив, що тепер спеціалісти компанії зможуть більш оперативно та якісно проводити ремонтні роботи навіть за екстремальних умов.