портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Урядом внесені зміни до Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни

Опубліковано 05 вересня 2018 року, 15:03

Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 12 травня 1994 р. № 302 і від 02 січня 1995 р. № 1», яка приводить термінологію у діючих нормативно-правових актах Кабінету Міністрів України про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни у відповідність до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Зокрема, терміни «інвалід війни» та «Велика Вітчизняна війна» змінено на терміни «особа з інвалідністю внаслідок війни» та «Друга світова війна» відповідно.

Також актом затверджено в новій редакції бланки посвідчень для осіб з інвалідністю внаслідок війни, бланк-вкладку до нього та бланк-вкладку до посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни II—III груп із числа учасників бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше, та передбачено зазначення в посвідченнях правової підстави встановлення відповідного статусу.

Крім того, вищезазначеною постановою передбачено зазначення у посвідченнях правової підстави установлення відповідного пільгового статусу, а саме - прописом зазначається група інвалідності, дата видачі посвідчення, а також (на правій внутрішній стороні у правому верхньому куті) пункт і стаття Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», відповідно до якого установлено статус.

Вищезазначені зміни забезпечують адресність надання пільг та цільове використання кошів державного і місцевих бюджетів.

 

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації