портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В районі ООС продовжується вакцинація військовослужбовців

Опубліковано 11 березня 2021 року, 11:32 , Операція Об'єднаних сил

Серед військовослужбовців, які виконують завдання в районі проведення ООС, триває вакцинація проти COVID-19. Так, Маріупольський військовий госпіталь отримав 2,5 тис. доз препарату Covishield від британського розробника AstraZeneca.

«Цієї кількості доз вистачить на 1250 осіб, адже щеплення відбувається у два етапи», — розповідає старший ординатор інфекційного відділення госпіталю Аліна Тераховська.

За словами лікарів шпиталю, вакцинація проходить відповідно до розробленого графіка. Зробити щеплення може добровільно будь-який військовослужбовець. У госпіталі є кабінет щеплення, також працюють мобільні групи, які вакцинують військовослужбовців безпосередньо в підрозділах.

«Наразі кількість охочих вакцинуватися дещо збільшилася. Перед введенням препарату людина проходить обстеження, їй вимірюють температуру тіла та оцінюють її загальний стан. До щеплення допускають лише здорових людей, — розповідає Аліна Тераховська.  - Крім того, протягом першої доби ми підтримуємо зв’язок з вакцинованим, адже можемо спостерігати реакцію організму у вигляді лихоманки, підвищеної температури тіла, слабкості, болю в місці уколу. В такому разі достатньо прийняти жарознижувальний препарат і трохи відпочити. Такі симптоми зникають протягом 24 годин».

Інші новини за темою