портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вартість будівництва багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб у Краматорську значно зменшено

Опубліковано 02 вересня 2020 року, 16:49

Вартість проєкту  з будівництва житлового багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Краматорську зменшено на 40 мільйонів гривень.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив під час брифінгу - звіту за місяць роботи Донецької ОДА в умовах карантинних обмежень. 

«Проєкт переглянуто. Його вартість була близько 200 мільйонів гривень, знижена вона, коли побачите ПКД, щонайменше на 40 мільйонів. Кількість квартир не буде зменшено. В вересні офіційна підрядна організація, яка буде оголошена переможцем, приступає до роботи.   Проєкт переглянуто, його не спрощено, а актуалізовано, кількість квартир не зменшено, кількість квадратних метрів не зменшено, якість не зменшиться», - сказав очільник області. 

Наразі вже визначено земельну ділянку та проведено підготовчі роботи до початку будівництва, яке має розпочатися у вересні. 

Нагадаємо, що роботи з будівництва першого будинку для ВПО у Краматорську будуть профінансовані за кошти обласного бюджету, а житло надаватиметься на особливих умовах.

Житло для ВПО буде будуватися й у Маріуполі.  «В Маріуполі пропозиції надані  пор будівництву аналогічного нового житла. Розглядаються більш спрощенні підходи, але не менш якісні -  залізні каркаси, така технологія заслуговує на увагу.  Також у Маріуполі є певна кількість недобудованих будинків. Ми з власником цих будівель мали розмову, але поки що ту вартість, яку він має бажання отримати, воно ніяк не влаштовує, виходячи з  економічної складової», -  зазначив Павло Кириленко.