портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: Спорудження спортивно-оздоровчого комплексу в Краматорську наближається до фінішу

Опубліковано 18 вересня 2020 року, 12:20 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Завершується спорудження спортивно-оздоровчого комплексу по вулиці Парковій у місті Краматорськ, яке відбувається у рамках програми «Велике будівництво».

У п’ятницю, 18 вересня, з ходом реалізації проєкту ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Представники підрядника (ТОВ «УБК №1») та замовника робіт (управління капітального будівництва та перспективного розвитку Краматорської міської ради) запевнили керівництво області, що роботи ведуться згідно плану, і мають завершитися до кінця вересня. Зокрема, наразі вже збудовано майданчик для пляжного волейболу 24х14 м, спортмайданчик для занять воркаутом та з антивандальним тренажерним обладнанням, установлено трибуни на 480 глядацьких місць, зроблено освітлення.

На тенісному корті 40х20 м залишилось встановити огорожу, на футбольному полі зі штучним покриттям розмірами 105x68 м завершується засипка кварцового піску, наступний шар — гумова крихта. Щодо бігових доріжок з сучасним покриттям, найближчими днями мають приступити до фінального етапу, нанести розмітку. У споруді з роздягальнями та душовими, а також у господарському блоці тривають роботи з внутрішнього оздоблення, продовжується благоустрій території: влаштування під’їзних шляхів та місць для паркування автотранспорту.

Вартість проєкту складає 39,8 млн грн, роботи фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, міського та обласного бюджетів. Для міста Краматорська новий об’єкт стане першим відкритим площинним спортивним комплексом, розміщеним у зеленій парковій зоні в центральній частині міста, який буде доступним і зручним до занять руховою активністю всіх верств населення.

Програма "Велике будівництво", що реалізується за ініціативи президента України Володимира Зеленського, передбачає масштабну розбудову якісної інфраструктури по всій країні. 

Нагадаємо, у контексті цього національного проєкту 14 травня було відкрито перший в Україні спортивний об’єкт – крите футбольне поле зі штучним покриттям у парку культури та відпочинку «Сад Бернацького» міста Краматорськ. До жовтня 2020 року на території Донецької області мають відреконструювати стадіони у Селидовому і Слов’янську, збудувати «з нуля» стадіони у Краматорську та Волновасі.