портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Велоспортивний комплекс у Лимані будується у максимально можливому темпі

Опубліковано 18 вересня 2020 року, 15:30 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Роботи зі зведення сучасного спорткомплексу з велосипедного спорту у місті Лиман проходять у максимально можливому темпі.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик 18 вересня з робочою поїздкою відвідали Лиман, де ознайомилися з ходом будівництва

Нагадаємо, що проєктом, який фінансується за рахунок обласного бюджету, передбачено будівництво ВМХ траси (трек) з усіма необхідними комплексами, а також триповерхової будівлі гуртожитку для проживання та обслуговування спортсменів, вихованців школи, тренерсько-викладацького та суддівського складу під час проведення спортивних заходів.

Роботи зі зведення об’єкту, які з початку серпня виконує підрядна організація ТОВ «Будтехмаш», проходять у максимально можливому темпі. Щодо будівлі гуртожитку, завершено влаштування фундаменту, здійснено кладку цеглою першого та другого поверхів, влаштовано залізобетонні лотки під внутрішні мережі. На місці будівництва стартової рампи треку ВМХ розпочато монтаж блоків ФБС.

Вартість проєкту складає 60 351,531 тис. грн. Замовником робіт виступає Обласна спеціалізована ДЮСШ олімпійського резерву з велоспорту, яка в місті Лиман відновлює повноцінну діяльність після переміщення з Донецька.

Очікується, що спортивний комплекс сприятиме розвитку велосипедного спорту в регіоні, залученню та заохоченню дітей до систематичних занять спортом, досягнення високих результатів. Новий велотрек дозволить готувати в дисципліні «ВМХ racing» спортсменів з 8 років, при цьому даючи юнакам і дівчатам базові навички для виступу в інших дисциплінах велоспорту. Також тут планується проведення навчально-тренувального процесу, у тому числі за участю національної збірної, змагань обласного та всеукраїнського рівнів.