портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Великоновосілківський район: відремонтовано міст біля села Костянтинопіль

Опубліковано 15 серпня 2018 року, 14:51

Завершено капітальний ремонт моста через суходіл поблизу с. Костянтинопіль Великоновосілківського району. Штучна споруда розташована на автодорозі загального користування державного значення Н-15 Запоріжжя – Донецьк, км 158+089. Мостовий перехід, побудований у далекому 1960-ому році, за час експлуатації не зазнавав комплексного відновлення. До ремонту 6-метровий міст, що відноситься до категорії «малі споруди», мав «обмежено працездатний» стан та знижену вантажопідйомність.

На перехідному об’єкті виконано роботи з посилення залізобетонними «сорочками» існуючих опор із бутової кладки та балок прогонової будови, а також улаштування монолітної залізобетонної накладної плити (із захисним шаром гідроізоляції), укладання нового асфальтобетонного покриття, встановлення перильного та бар’єрного огородження, улаштування водовідводу тощо.

Габарити мосту: довжина (разом із перехідними плитами) – 12,0 м, ширина проїзної частини – 9,5 м (разом із тротуарами – 12,8 м). Відремонтована  споруда розрахована на сучасні тимчасові навантаження А15, НК-100.

Роботи виконано ТОВ «ВП «Мост-1». Замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області. Джерело фінансування: спеціальний фонд обласного бюджету (кошти від «митного експерименту»).

Нагадуємо! У спекотний період діють обмеження руху великовантажного автотранспорту! Просимо перевізників та водіїв дотримуватися нормативних вагових параметрів! На Донеччині обмеження руху діють впродовж усього літнього періоду – з 08:00 до 20:00!

 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області