портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулось чергове засідання комісії з реабілітації

Опубліковано 11 березня 2020 року, 17:41 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

10 березня 2020 року в м. Краматорськ відбулось чергове засідання регіональної комісії з реабілітації у Донецькій області.

Комісія підтримала визнання потерпілим від репресій мешканця Краматорська, батька якого було засуджено за переховування зятя, учасника УПА.

Було внесено пропозицію звернутись до Краматорської міської ради з питання вирішення видачі посвідчення мешканці Краматорська.  Відповідно до законодавства України про реабілітацію передбачено, що довідки або посвідчення про реабілітацію, видані у державах – республіках колишнього Союзу РСР або державними органами Союзу РСР, є чинними на території України.

Розгляд заяв про реабілітацію, які базуються на документах із зарубіжних архівів та органів влади, вирішено відкласти до отримання роз’яснень від Українського інституту національної пам’яті щодо порядку розгляду таких заяв.

На засіданні було сформовано робочу групу для опрацювання документів від заявників та затверджено регламент роботи комісії.

Також комісія підтримала звернення громадської організації «Федерація грецьких товариств України» щодо встановлення дня пам’яті жертв Грецької операції НКВС для подальшого надання пропозицій до профільного комітету Верховної Ради України з врегулювання цього питання на законодавчому рівні.

Комісія делегувала функції консультанта з питань взаємодії з греками Надазов’я представниці цієї громадської організації Вікторії Помазан. Вікторія Помазан має авторитет серед греків Донеччини і зможе допомогти їм заповнити і подати заяви до регіональної комісії з реабілітації

Комісія вдячна Донецькому обласному краєзнавчому музею за гостинність та музейну залу для зборів. Наступне засідання комісії планується за два місяці.