портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся обласний конкурс «Майстер слова»

Опубліковано 16 березня 2019 року, 14:45 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

14 березня 2019 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 Покровської міської ради відбувся обласний конкурс виразного читання «Майстер слова».

Організатором конкурсу виступив відділ гуманітарної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за підтримки Департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації.

Конкурс проводиться з метою виявлення майстерності декламації та творчого потенціалу обдарованих учнів, зацікавлення літературою та культурою, загальнолюдськими й національними духовними цінностями, формування здатності відчувати художнє слово, виховання почуття національної гідності й патріотизму.

Конкурс відбувався у три етапи. У першому (шкільному) етапі взяли участь 4417 школярів та педагогів, у міському (районному) етапі ‒ 1053 конкурсанта. На обласний етап було запрошено 195 учнів та 9 педагогів майже з усіх міст, районів та ОТГ Донецької області, які гідно представляли свої заклади загальної середньої освіти.

Конкурсанти декламували класичні поетичні та прозові твори зарубіжної літератури українською, польською та білоруською мовами. Виступи засвідчили високий рівень підготовки учасників, їх поетичну обдарованість, здатність володіти словом, ораторські здібності.

Переможців конкурсу нагороджено дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів. Усі учасники отримали сертифікати.