портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в інтернатних закладах системи соціального захисту населення області

Опубліковано 06 грудня 2018 року, 10:07 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з особливими потребами, захисту їх гідності і прав.  

Святкові та урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного Дня людей з інвалідністю пройшли в інтернатних закладах системи соціального захисту населення області, в ході яких людей з особливими потребами привітали представники виконавчої влади, місцевого самоврядування, благодійних та громадських організацій, учні загальноосвітніх шкіл та творчі колективи міст та районів області.

В будинках-інтернатах області пройшли святкові концерти за участю професійних і самодіяльних художніх колективів, діячів культури і мистецтва, влаштовані виставки творів та виробів художньо-прикладного мистецтва, виробів з природного матеріалу та оберегів, вишиванок, малюнків інвалідів, які мешкають в цих закладах.

В усіх інтернатних закладах області організовані святкові обіди.

Працівники інтернатних закладів області щоденно підтримують громадян з інвалідністю та людей похилого віку допомогою та турботою. Дарують їм своє тепло і увагу, наповнюють кожен день повноцінним змістом і любов’ю, щоб мешканці інтернатних закладів відчували постійну родинну підтримку, щоб ніхто з них не почувався забутим чи залишеним наодинці зі своїми турботами та проблемами.