портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Євген Вілінський зустрівся з представниками «Восток СОС»

Опубліковано 21 грудня 2018 року, 16:36 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулася зустріч представників Донецької облдержадміністрації зі спільною делегацією благодійної організації «Благодійний фонд «Восток СОС» та представників громадськості країн Європи. Під час зустрічі сторони обговорили питання забезпечення безпеки співробітників місцевих адміністрацій, сервісних служб, поліції, які працюють в "червоній зоні"; ситуацію в сфері українського теле- і радіомовлення; а також забезпечення внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих на території Донецької області.

«В 2016 році було відновлено та реконструйовано телевежу поблизу  м. Слов’янськ на горі Карачун. Нещодавно завершено будівництво та введено в експлуатацію нову ретрансляційну телерадіовежу у м. Гірник, яка розташована за 15 км до лінії розмежування. Сигнал з вежі розповсюджується в радіусі 90 км у тому числі на непідконтрольну українській владі територію. Незабаром відбудеться запуск ще 8 радіостанцій і 8 цифрових телеканалів, яким Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення за спрощеною процедурою видала дозволу на тимчасове мовлення», - наголосив перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський.

Нагадаємо, громадянська ініціатива «Восток СОС» була створена 5 травня 2014 року на базі Громадської організації – «Правозахисний центр «Поступ», що функціонувала до цього в м. Луганськ. Основні напрямки діяльності — допомога переселенцям, постраждалим у ході війни, мешканцям прифронтових територій, допомога у звільненні заручників, висвітлення подій на Донбасі та адвокаційна діяльність на захист інтересів переселенців та мешканців Донеччини.