портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна ознайомилась з роботою обласного дитячо-молодіжного центру

Опубліковано 11 березня 2020 року, 16:33 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна провела робочу зустріч з колективом КП «Донецький обласний дитячо–молодіжний центр» та ознайомилась з роботою Центру. Участь у зустрічі також взяли начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна та радник голови ОДА  Тамара Лук’янчук.

Під час зустрічі Юлія Костюніна ознайомилась з умовами праці колективу Центру, планами та перспективами розвитку. Заступник директора Центру Аліна Сорокіна розповіла про особливості роботи та взаємодію з міжнародними, всеукраїнськими та обласними громадськими організаціями, напрямки роботи з молоддю та надання методологічної допомоги молодіжним центрам у містах та районах Донецької області. За словами Лілії Золкіної, спеціалісти Центру постійно беруть участь у тренінгах та семінарах, спрямованих на підвищення кваліфікації молодіжних працівників, відвідують молодіжні центри області для надання консультацій та обміну досвідом.

Юлія Костюніна підкреслила важливу роль молодіжних центрів у гармонійному розвитку молоді та високо оцінила роботу обласного центру.

Протягом зустрічі також були розглянуті перспективи розвитку молодіжних центрів у Донецькій області. Так, на базі деяких центрів планується створення хостелів для спрощення молодіжних обмінів та залучення спеціалістів з інших регіонів України, обласна влада також розглядає можливість будівництва багатопрофільного обласного молодіжного центру з хостелом, який має у повній мірі забезпечити усі потреби області.   

Довідково:   

Основною метою діяльності Центру є проведення навчально-виховної, інформаційно–методичної, навчально-тренувальної та організаційно-масової роботи, спрямованої на реалізацію державної молодіжної політики. 

Центр - це широкодоступний навчальний заклад дитячої та молодіжної неформальної освіти, спрямований на отримання знань і умінь за інтересами молоді Донеччини, також ДОДМЦ задовольняє потреби учнівської, студентської та робітничої молоді у творчій самореалізації та організовує змістовне дозвілля.  Він був заснований у 2008 році в Донецьку та у зв’язку з початком АТО/ООС був вимушений переїхати в Краматорськ. 

Фахівцями ДОДМЦ було розроблено та реалізовано багато проєктів різних напрямків, п’ять з котрих увійшли до каталогу кращих молодіжних практик України. За рік Центром проводиться  близько 300 заходів на місцевому та обласному рівнях спільно з  управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації,   організовується всеукраїнські та міжнародні заходи. У цих заходах беруть участь  представники  молодіжних організацій, об’єднань усіх форм власності та напрямків, учнівська, студентська та робітнича молодь Донеччини та інших областей та регіонів.