портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

ЮНІСЕФ розширює проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді»

Опубліковано 05 березня 2021 року, 11:33

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розширює проект «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді», спрямований на розвиток послуг для сімей з дітьми у громадах на Сході Україні.

В рамках нового проєкту «СПІЛЬНО -2. ПОСЛУГИ ДЛЯ СІМЕЙ З ДІТЬМИ В ГРОМАДАХ» буде обрано додатково 8 нових територіальних громад (на підконтрольних уряду України територіях).

Діяльність проекту буде передусім спрямована на реагування на соціальні наслідки пандемії COVID-19 та покращення соціального благополуччя сімей із дітьми, зокрема тих, що виховують дітей із інвалідністю, внутрішньо переміщених та інших вразливих родин. Окрім компоненту з розвитку соціальних послуг, у новому проекті з'явиться можливість долучення громади до активностей, пов’язаних із дошкільною та шкільною інклюзивною освітою та розвитком молоді.

Проєкт міститиме твердий (поточні, капітальні ремонти, оснащення) та м'який компоненти (розробка політик, навчання фахівців, активізація громадського діалогу тощо).

Зацікавлені територіальні громади можуть подати заявку на участь за посиланням http://bit.ly/EastCommunities до 10 березня 2021 р. У конкурсі можуть можуть брати участь громади, які не приймали участь у проєкті «Спільно» протягом 2019-2020рр.

Конкурс пройде у два тури. У першому турі громади подають онлайн детальну інформацію про себе разом із листом-зацікавлення. У другому турі, спеціалісти ЮНІСЕФ відвідають громади, які будуть відібрані до короткого переліку у першому турі. Очікується, що відвідання громад відбудеться у квітні 2021 року.