портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заклади освіти на Донеччині 1 вересня розпочнуть новий навчальний рік у звичайному режимі

Опубліковано 26 серпня 2020 року, 16:06

Усі навчальні заклади Донецької області почнуть працювати 1 вересня у звичайному режимі. Про це під час щотижневого брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області повідомила директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА Тетяна Сідашева.

«Оскільки область знаходиться у «зеленій зоні», всі заклади освіти почнуть працювати вчасно – 1 вересня. У області є досвід організації навчального процесу в умовах адаптивного карантину. Разом з тим, проводиться робота з недопущення поширення коронавірусної хвороби серед учнів. Так, постійно проводиться роз’яснювальна робота, розробляються чіткі алгоритми дій на випадок виявлення коронавірусу в учнів або працівників, медичні пункти наразі забезпечені усім необхідним, а навчальний процес та переміщення дітей у закладах освіти буде організовано таким чином, щоб мінімізувати усі можливі ризики», - зазначила вона.

Тетяна Сідашева також наголосила, що на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів для забезпечення закладів загальної середньої освіти з місцевих бюджетів вже виділено понад 7 мільйонів гривень, а для закладів дошкільної освіти місцеві органи влади спрямували понад 14 млн гривень.

Нагадаємо, що мережа закладів освіти області представлена діючими 1156 закладами освіти, у яких виховуватимуться та здобуватимуть освіту 270,6 тис. дітей, учнів та студентів. Зокрема:

- дошкільної освіти – 558 закладів, 51,3 тис. вихованців

- загальної середньої освіти – 511 закладів, 169,8 тис. учнів

- професійної (професійно-технічної) освіти – 38 закладів, 9,7 тис. учнів

- вищої освіти – 48 закладів, 39,8 тис. студентів.