портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Територіальної угоди на 2019 – 2020 роки

Опубліковано 11 червня 2019 року, 17:10 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

05 червня 2019 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Стокоза І.С. відбулося чергове засідання робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Територіальної угоди на 2019 – 2020 роки між Донецькою обласною державною адміністрацією, Спільним представницьким органом репрезентативних професійних спілок Донецької області та Об’єднанням організацій роботодавців Донецької області (далі – проект Територіальної угоди).

Після проведення соціальними партнерами додаткових консультацій та розрахунків, учасники засідання повернулися до обговорення неузгоджених положень проекту Територіальної угоди.

За результатами обговорення сторони дійшли згоди по пунктам проекту, якими визначаються умови оплати праці: розмір мінімальної тарифної ставки (окладу) кваліфікованого працівника  небюджетної сфери повинен перевищувати розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (бути вищим за встановлені державою соціальні гарантії). Також сторони домовились про застосування в розрахунках заробітної плати регіонального коефіцієнту.

Учасники засідання обговорили  положення Територіальної угоди щодо забезпечення сприятливих умов та охорони праці, підвищення рівня її безпеки, ліквідації причин виробничого травматизму та покращення екологічної ситуації, а також щодо забезпечення реалізації прав та інтересів працівників у сфері  соціального та правового захисту.

Зусилля соціальних партнерів були спрямовані на збереження і розвиток власного трудового потенціалу області.