портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Звіт про виконання Регіональної цільової програми щодо здійснення розчистки та регулювання русел річок на 2018-2022 роки

Опубліковано 19 лютого 2019 року, 16:37 , Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації

Регіональна цільова програма щодо здійснення розчистки та регулювання русел річок на 2018-2022 роки (далі – Програма) розроблена та затверджена з метою вирішення найбільш гострих та першочергових питань щодо відновлення та поліпшення екологічного стану річок та інших водних об’єктів, зниження антропогенного впливу на водні об’єкти області та їх екосистеми шляхом зменшення надходжень у водні об’єкти неочищених та недостатньо очищених стічних вод.

Згідно Програми у 2018 рік було заплановано фінансування 18 природоохоронних заходів на загальну суму 169 649,70 тис. грн, у т.ч. за рахунок коштів обласного бюджету – 155 843,70 тис. грн., коштів місцевих бюджетів – 5 506,00 тис. грн., інших джерел – 8 300,00 тис. грн.

За результатами 2018 року було профінансовано 11 природоохоронних заходів Програми на загальну суму 100 189,74 тис. грн. за рахунок обласного бюджету. Кошти місцевих бюджетів та інших джерел у 2018 році на реалізацію Програми не виділялись.

Інформація щодо фінансування в розрізі кожного природоохоронного заходу наведена у додатку.

Виконання заходу «Водовідвід від пр. Нахімова по Кленовій балці у Приморському районі м. Маріуполя, ІІ пусковий комплекс, 3 черга. Центральний відрог (будівництво)» завершено. 

Серед семи природоохоронних заходів, відповідальним виконавцем яких згідно Програми є департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації:

два заходи профінансовані в обсягах, передбачених Програмою («Реконструкція очисних споруд м. Часів Яр, у тому числі розробка проектно-кошторисної документації» та «Реконструкція очисних споруд м. Лиман, у тому числі розробка проектно-кошторисної документації»);

три заходи профінансовані частково («Укріплення берегів та розчистка русел р. Казенний Торець в межах м. Краматорськ (в районі «Саду Бернацького»)», «Укріплення берегів та розчистка русел р. 2-га Біленька в
м. Краматорськ (в районі «Саду Бернацького»)» та «Реконструкція об'єднаних очисних споруд м. Мирноград, у тому числі розробка проектно-кошторисної документації»), а термін договорів щодо їх виконання подовжено;

два заходи не фінансувались взагалі («Розчистка р. Казенний Торець та її приток, у тому числі розробка проектно-кошторисної документації» та «Реконструкція каналізаційних очисних споруд м. Торецьк, у тому числі розробка проектно-кошторисної документації»).

Щодо заходу «Розчистка р. Казенний Торець та її приток, у тому числі розробка проектно-кошторисної документації» у 2018 році чотири рази розміщувалось оголошення щодо закупівлі вищезазначених робіт, але кожного разу торги визнавались такими, що не відбулися (відсутність заявок на участь у торгах, подання заявки лише одним учасником та двічі пропозиції всіх учасників було відхилено).

Через визнання попередніх торгів такими, що не відбулися, договір на виконання робіт щодо розробки проектно-кошторисної документації за заходом «Реконструкція каналізаційних очисних споруд м. Торецьк, у тому числі розробка проектно-кошторисної документації» було укладено лише у вересні 2018 року. Виконання заходу за цим договором триває у 2019 році.

Серед шести природоохоронних заходів, відповідальним виконавцем яких згідно Програми є департамент капітального будівництва облдержадміністрації:

п’ять заходів профінансовані частково («Будівництво блочних очисних споруд і мереж водовідведення с. Яковлівка Бахмутського району», «Будівництво очисних споруд господарсько-побутових стоків з будівництвом підвідних мереж каналізації в смт Очеретине Ясинуватського району Донецької області», «Будівництво очисних споруд господарсько-побутових стоків з будівництвом підвідних мереж каналізації в смт Желанне Ясинуватського району Донецької області», «Реконструкція очисних споруд міста Вугледар (коригування)», «Реконструкція очисних споруд м. Слов’янськ (коригування)», а термін договорів щодо їх виконання подовжено;

захід «Реконструкція каналізаційних споруд м. Красногорівка, у тому числі розробка проектно-кошторисної документації» не фінансувався.

У зв’язку з необхідністю виконання додаткових видів робіт за заходом «Будівництво очисних споруд господарсько-побутових стоків з будівництвом підвідних мереж каналізації в смт Очеретине Ясинуватського району Донецької області» проектно-кошторисна документація була відкоригована вже після затвердження Програми, тому обсяг його фінансування є більшим, ніж передбачено Програмою. Виконання вищезазначеного заходу подовжено на 2019 рік.

Захід «Розчистка річки Солона поблизу села Жовте, Новотроїцької сільської ради, Покровського району, у тому числі розробка проектно - кошторисної документації», відповідальним виконавцем якого є Новотроїцька сільська рада Покровського району, у 2018 році не фінансувався.

«Заходи щодо підтримання санітарного стану річок, а саме: забезпечення екологічного безпечного видалення золошлакових відходів, покращення  якості води у відстійника», відповідальним виконавцем якого є ТОВ «Краматорськтеплоенерго», у 2018 році не фінансувалися.

«Заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму річок, а саме: розчищення русел малих річок м. Краматорська (р. Біленька, р. Маячка, р. Бичок)», відповідальним виконавцем якого є Краматорська міська рада, у 2018 році не фінансувалися.

«Заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок. Розчистка русла р. Грузька», відповідальним виконавцем якого є Золотоколодязька сільська рада Добропільського району, у 2018 році не фінансувалися.