портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

“Велике будівництво”: триває реконструкція Авдіївської школи №2

Опубліковано 18 березня 2021 року, 19:47

Триває реконструкція Авдіївської школи №2, яке відбувається в рамках президентського проєкту “Велике будівництво”. 

“За час війни цю школу двічі обстрілювали російські окупанти, але вже незабаром від цих ушкоджень не залишиться і сліду, і тут запрацює сучасна опорна школа. Ремонт здійснюється коштом обласного бюджету, а меблі та обладнання для класів та інших приміщень, а також гральні майданчики надає уряд Литви”, - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Зараз уже завершені роботи у чотирьох корпусах для молодших класів і триповерховий корпус для решти класів. Оновлені кабінети – світлі та просторі, коридори мають спеціальну розмітку для людей з інвалідністю, встановлено сучасні санвузли та розумну систему обігріву приміщень. Триває оздоблення спортзалу, харчоблоку та їдальні.

Вже наступного навчального року школа готова буде прийняти понад 1200 учнів.

«Велике будівництво» — національний проєкт, спрямований на масштабну розбудову якісної інфраструктури України. Нагадаємо, у 2020 році на Донеччині було капітально відремонтовано школи у Красногорівці, Селидовому, Сіверську, Нікольському та Желанному,  дитячі садочки відкрито у Бахмуті («Кріпиш», «Гусельки» та «Кульбабка»), Маріуполі («Юний моряк») та  у Краматорську («Зернятко»).   Щодо спортивних об’єктів, то у рамках проєкту «Велике будівництво» три з них були побудовані «з нуля» -  це стадіон у Волновасі,  спортивний комплекс та крите футбольне поле у Краматорську, ще два об’єкти реконструювали -  стадіони у Селидовому та Слов’янську.  Проведено ремонти низки автомобільних доріг та мостів. Відновлюються та модернізуються  приймальні відділення в лікарнях Донецької області.