портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Генеральний секретар НАТО і Прем’єр-міністри Нідерландів, Данії і Чехії обговорили підтримку України

Опубліковано 19 квітня 2024 року, 16:47

В штаб-квартирі НАТО відбулась зустріч Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга з Прем’єр-міністром Королівства Нідерландів Марком Рютте, Прем’єр-міністром Королівства Данія Метте Фредеріксен, Прем’єр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою.

Лідери обговорили ситуацію в Україні і погодились з тим, що НАТО повинна відігравати більшу роль в координації безпекової допомоги і підготовки для України протягом тривалого часу. Генеральний секретар підкреслив важливі внески Нідерландів, Данії і Чехії: «Вчора Данія оголосила про новий великий пакет допомоги. Нідерланди щойно оголосили про додаткову військову допомогу на чотири мільярда євро, а чеська ініціатива отримує сотні мільйонів євро для нових артилерійських снарядів для України».

Пан Столтенберг сказав, що ця підтримка йде понад безпрецедентну допомогу, яка вже надається, включно з F-16 з Данії і Нідерландів. Він привітав відправку Німеччиною в Україну ще однієї системи «Патріот»: «Мене також надихають ознаки того, що американський Конгрес може наступними днями ухвалити надання подальшої допомоги Україні».

Генеральний секретар сказав, що Україні потрібно ще більше допомоги від НАТО, і затримки постачання щодня мають наслідки на полі бою: «Саме тому, якщо перед союзниками стоїть вибір між задоволенням цілей НАТО щодо сил і засобів і наданням більше допомоги Україні, я чітко кажу: «Відправляйте більше Україні».

*Згідно інформації з сайту https://www.nato.int/