портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Генеральний секретар НАТО зустрівся з польським і британським прем’єр- міністрами та привітав нову підтримку для України

Опубліковано 25 квітня 2024 року, 14:35

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав Польщу для зустрічі з польським Прем’єр- міністром Дональдом Туском і британським Прем’єр-міністром Ріши Сунаком.

Під час візиту на базу Варшавської бронетанкової бригади Генеральний секретар привітав оголошення Прем’єр-міністра Сунака про новий великий пакет військової підтримки для України, який передбачає більше боєприпасів, ППО і високоточних далекобійних засобів.

Пан Столтенберг сказав, що НАТО зараз працює над тим, як поставити підтримку України на більш міцну і передбачувану основу, включно з багаторічним фінансовим зобов’язанням, і зазначив, що обіцянка Сполученого Королівства «спрямовує нас у правильному напрямку». Генеральний секретар також вітав те, що Сполучене Королівство буде витрачати на оборону 2,5% ВВП до 2030 року, сказавши, що «знову Сполучене Королівство веде за собою подаючи приклад».

Під час зустрічі з Прем’єр-міністром Туском Генеральний секретар високо оцінив Польщу за продовження інвестування в оборону, на рівні 4% ВВП, що є найвищим показником в НАТО, і придбання нею ключових сил і засобів, зокрема, літаків F-35. Пан Столтенберг сказав, що десять тисяч військовослужбовців Альянсу, які перебувають в Польщі, надсилають однозначний сигнал про те, що НАТО захищатиме і оборонятиме усіх членів Альянсу. Генеральний секретар також відзначив роль Польщі в забезпеченні підтримки України і наданні притулку мільйону біженців.

* Згідно інформації з сайту https://www.nato.int/cps/uk/natohq/news