портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 28 березня 2024 року, 19:25

🔹Внаслідок обстрілу ворогом поранено двох жителів Донеччини. Найбільше від атак росіян постраждав Краматорський район. Там зафіксовано щонайменше пів сотні пошкоджених будівель. Всього за добу війська рф 14 разів обстріляли населені пункти Донецької області. 

🔸100 мільйонів євро на компенсації громадянам України виділив за знищене житло Банк Розвитку Ради Європи. Цієї суми вистачить для отримання понад 2 тисяч житлових сертифікатів. Загалом, від початку дії державної програми компенсацій подано більше 11 тисяч заявок.

🔹Рятувальники передали пожежну техніку для одного з лісгоспів Донеччини. 3 автоцистерни можуть використовувати воду та повітряно-механічну піну для гасіння пожеж. Машини обладнані потужними насосами та за потреби можуть використовувати воду з будь-яких джерел.

🔸Для мешканців Донеччини відкрили оновлене мобільне відділення «Ощадбанку». Офіс створений на базі броньованого автомобіля, а тому зможе надавати послуги у деокупованих та наближених до лінії фронту громадах. Мобільне відділення виконуватиме ті самі функції, як і звичайні стаціонарні відділення банку. 

🔹У Святогірській громаді завершуються роботи з відновлення систем водопостачання та водовідведення. Фахівці «Донецьктеплокомуненерго» проводять ревізію існуючих мереж у Святогірську, які окупанти зруйнували під час масованих обстрілів. Після того планують запустити обладнання та надавати послуги в повному обсязі.

🔸Низку безоплатних послуг із реабілітації ветерани можуть отримати у медзакладах, які мають договір із Національною службою здоров’я України. Для проходження необхідної реабілітації потрібне направлення від сімейного або профільного лікаря.

🔹Учениці з Авдіївки та Дружківки успішно представили Донеччину на всеукраїнській олімпіаді з хімії. Область представила команда у складі трьох школярок:  Уляни Шаркович, Кіри Жолоб, Анастасії Ковальчук. Фінальний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії відбувся у Чернівцях.