портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Громадські активістки з Донеччини взяли участь у тренінгу щодо обміну досвідом та підтримки соціальної згуртованості в громадах

Опубліковано 18 квітня 2024 року, 17:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

17 квітня у м. Дніпро відбувся тренінг з гендерно чутливого відновлення для активісток з Донецької, Дніпровської та Полтавської областей. В заході взяли участь представниці громадських організацій Донеччини.

Під час заходу разом зі спікерами/-ками говорили про механізми та інструменти повоєнного відновлення на місцевому рівні: гендерний аналіз; гендерний профайл; гендерний аудит; аудит безпеки; аудит доступності.

Також розглянули елементи та правила адвокаційної компанії, складові соціальної згуртованості, основи краудфандингу та агрегатори грантів.

Окремими питання були аналіз впливу війни на громади та механізми реагування на виклики, а також підхід ПРООН до мобілізації громад та роль Робочих груп з громадської безпеки та соціальної згуртованості/відновлення (РГГБСЗ) у процесі відновлення.

Протягом дня учасники/-ці активно працювали з тренерами/-ками заходу та в групах, обмінювалися досвідом щодо жіночого активізму та лідерства. Презентували свої досягнення, розповідали про те, що ще не вдалося зробити, та яка потрібна підтримка для реалізації задумів. 

Захід організовано Структурою ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) в рамках проєкту "EU4Recovery - посилення спроможності громад в Україні" (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проєкт "EU4Recovery" впроваджується Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Структури ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок - ООН Жінки.

Інформація управління сімʼї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА