портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний центр зайнятості: допомога та підтримка мешканцям Криворізької громади

Опубліковано 26 березня 2024 року, 19:36 , Донецький обласний центр зайнятості

26 березня мобільний центр зайнятості надавав послуги мешканцям Криворізької територіальної громади, яка об’єднує більше 20 сіл Покровського району. У виїзному заході взяли участь різні категорії населення, в тому числі переселенці.

Присутніх інформували про актуальні вакансії, послуги з працевлаштування, професійного навчання, підвищення кваліфікації або освоєння нової професії за рахунок ваучера, як долучитись до суспільно корисних та громадських робіт тощо. Окрему увагу було приділено перевагам легальної зайнятості та упередженню ризиків, пов’язаних з незадекларованою працею.

Сільгосппідприємства громади здійснювали підбір працівників для виконання весняно-польових робіт, направлення на працевлаштування отримали двоє місцевих мешканців.

Роботодавцям презентували активні програми зайнятості, направлені на створення нових та збереження існуючих робочих місць, працевлаштування безробітних, облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю тощо.

Учасники активно цікавились можливістю отримання гранту на відкриття власної справи. Фахівці надали вичерпну інформацію щодо умов участі в грантовій програмі «Власна справа».

Криворізька громада активно співпрацює зі службою зайнятості у напрямку організації суспільно корисних робіт. Безробітні долучаються до вивантаження та фасування гуманітарної допомоги, прибирання вулиць, розчищення доріг та соціального супроводу людей похилого віку. Під час заходу троє мешканців громади виявили бажання приєднатися до проєкту «Армія відновлення».