портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний центр зайнятості працював у с. Черкаське Краматорського району

Опубліковано 18 квітня 2024 року, 15:03 , ГУ ПФУ в Донецькій області

Мобільність в роботі служби зайнятості в ці складні часи дозволяє оперативно реагувати на потреби громад, наблизити соціальні послуги до їх жителів.

18 квітня фахівці Слов’янського міського центру зайнятості провели виїзний захід у селищі Черкаське Краматорського району.

Жителі Черкаського, а також прилеглих сіл Олександрівки, Привілля, Прелесного та Новомиколаївки мали можливість ознайомитися з актуальними вакансіями не тільки в громаді, а й з наданням житла по Україні, в тому числі з можливістю працювати віддалено.

Зацікавленим були організовані онлайн-співбесіди з роботодавцями та надані направлення. Шукачі роботи отримали консультації щодо складання резюме, бажаючі пройшли тестування на визначення професійних схильностей. В результаті було складено 8 резюме для шукачів роботи, 12 осіб пройшли тестування, 13 безробітних отримали направлення на працевлаштування, в тому числі узгоджено стажування на робочому місці 2 жителів громади, ще 6 мешканців долучаться до громадських та суспільно корисних робіт.

Також присутнім розповіли про можливості служби зайнятості для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Докладно зупинились на використанні ваучерів на навчання. Селян, які мають наміри започаткувати власну справу, зацікавив механізм одержання грантів. Також про можливість участі у грантовій програмі були проінформовані підприємці, які долучилися до заходу.

Місцевим роботодавцям презентували державні програми фінансової підтримки. Представники КП «Громада» отримали інформацію про можливість отримання допомоги по частковому безробіттю, формують пакет необхідних документів та планують подавати заявку. А фермерське господарство «Корал» зацікавилось компенсацією фактичних витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю.

Заступниця директора центру зайнятості Світлана Бондарєва поспілкувалася з начальником Черкаської селищної військової адміністрації Олексієм Кривоконем та начальником відділу соцзахисту населення Валентиною Сулейман. Були обговорені питання зміцнення співпраці, створення в громаді нових робочих місць та збільшення кількості залучених осіб до громадських та суспільно корисних робіт.

Робота мобільного офісу служби зайнятості Донеччини триває.