портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Сприяння працевлаштуванню та підтримка роботодавців в селищних громадах: виїзний захід служби зайнятості

Опубліковано 17 квітня 2024 року, 16:58

17 квітня фахівці Олександрівського районного центру зайнятості провели виїзний захід у с. Мирна Долина. Цей візит став черговим кроком у співпраці центру з громадою, спрямованим на сприяння працевлаштуванню місцевого населення та розвитку малого бізнесу.

Під час заходу селяни отримали інформацію про актуальні вакансії, що допоможе їм швидше знайти роботу за своїми здібностями та досвідом. Також фахівці надали індивідуальні консультації з питань працевлаштування та допомогли кожному охочому визначити свої професійні орієнтири. Крім цього, учасників проінформували про активні програми зайнятості, які надають можливості для розвитку власного бізнесу та професійного вдосконалення.

Можливістю розширення бізнесу завдяки отриманню мікрогранту зацікавились місцеві підприємиці Валентина Шерстюк, Тетяна Сидорова та Ольга Портала. Фахівці центру зайнятості детально розповіли їм про умови участі в проєкті, надали консультації щодо  написання бізнес-плану та подачі заявки на мікрогрант.

Крім цього, роботодавців поінформували про допомогу служби зайнятості в укомплектуванні робочих місць та надання компенсаційних виплат за працевлаштування окремих категорій безробітних.

За результатами візиту 7 жителів громади працевлаштовані, 5 осіб долучаться до суспільно корисних робіт, 8 селян підвищать свою кваліфікацію за допомогою ваучерів.

Завдяки ефективній співпраці та взаємодії служби зайнятості Донеччини з об’єднаними територіальними громадами місцеві жителі отримують доступ до необхідних їм послуг, а роботодавці знаходять кваліфікованих працівників.