портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Триває відпочинок дітей з Донеччини в релокованому санаторно-оздоровчому центрі «Смарагдове місто»

Опубліковано 20 квітня 2024 року, 11:19

У Санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто», який релоковано до Хмельницької області, триває зміна навчання та оздоровлення для понад 150 школярів з 16 територіальних громад Донеччини. 

Офлайн навчання – це саме те, чого так не вистачає юним донеччанам. Педагоги центру постійно працюють над тим, щоб зробити навчання цікавим. Так на уроках хімії конструювали 3D моделі глюкози, а на уроці з математики обчислювали площі геометричних фігур за допомогою сучасного мультимедійного обладнання. 

Активним є й позаурочне життя мешканців «Смарагдового міста». Днями тут відбулись вибори до дитячої мерії. Переважною більшістю голосів мером містечка обрано Анну Білобородову з м. Мирноград. Анна – справжній лідер. Впевнені, що її команді вдасться реалізувати багато цікавих для дітей проєктів. Перший з них – парад малюнків на асфальті. 

Днями працівники центру запросили в гості гурт «Арлекіно» з Кам’янця-Подільського, який провів з дітьми сеанс клоунотерапії. Позитив та гарний настрій був забезпечений зокрема таким чином подбали про ментальне здоров’я школярів. 

Найголовніше – що там юні мешканці Донецького регіону знову відчувають таки притаманну їх віку та, на перший погляд, звичайну річ – дитинство, безжально вкрадене в них країною агресором.