портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін: На Донеччині триває будівництво захисних споруд

Опубліковано 12 квітня 2024 року, 18:34

Голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін взяв участь у Конгресі місцевих  та регіональних влад при Президентові України та доповів про стан справ з оборони області. Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук. 

"З початку повномасштабного вторгнення російської федерації питання відсічі агресії та стримування ворога є пріоритетом як для Донецької обласної, так і для місцевих військових адміністрацій. На прикладі Маріуполя, Волновахи, Бахмута, Авдіївки ми бачимо всю жорстокість ворога і чудово розуміємо, що його не можна пускати далі", - наголосив очільник області. 

Президент України Володимир Зеленський під час засідання Конгресу зауважив на тому, що життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є одним і тим самим життям України, життям, яке ми маємо захищати і маємо захистити. 

"Саме тому, аби зберегти життя наших воїнів, на побудову стійкої лінії оборони ми вже спрямували понад 1,6 млрд гривень з обласного та місцевих бюджетів. Кошти спрямовуємо на закупівлю дронів, автомобілів, будівельних матеріалів та усього, що необхідно війську для ефективного стримування ворога", - зазначив очільник області. 

Він також повідомив, що в області триває будівництво захисних споруд. Вже облаштовано понад 500 ВОПів, будуються невибухові загородження, протитанкові рови. 

Вадим Філашкін подякував Главі держави  за підтримку у зміцненні оборони області, а також висловив вдячність Полтавській, Черкаській, Хмельницькій, Івано-Франківській областям, Міністерству оборони України, Державному агентству відновлення та розвитку України за допомогу у цьому процесі. 

Окремо очільник області підкреслив внесок Чернівецької області, яка будує фортифікаційні споруди на небезпечному, але дуже важливому напрямку захисту в районі Мар’їнки.

Участь у засіданні Конгресу взяли заступники голови ОДА, керівники структурних підрозділів ОДА та місцевих військових адміністрацій.