портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 19 квітня 2024 року, 09:00

О 9:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОДА і платформа Меморіал вшановують пам'ять убитих росіянами донеччан.

19 березня 2022 року у Маріуполі померла 88-річна Любов Чуйкова. Її серце не витримало постійних сильних обстрілів.

«Поховати бабусю одразу не було змоги, бо дуже стріляли. І в наш будинок були прильоти. Думали, що прикопаємо тіло бабусі у вирві від авіабомби поряд із будинком, але не вдалося… Вранці дім почав палати, усі з нього вибігли, а тіло бабусі згоріло там, у квартирі», – розповіла онучка Катерина.

Любов Олексіївна була родом із Брянської області. В Україну до Маріуполя переїхала, коли їй виповнилося 18.  Жила біля стадіону «Азовсталь», поряд з морем, на Морському бульварі, 16. 

У тій квартирі вони з чоловіком провели майже 70 років. Там виховували доньок, стали бабусею і дідусем, а також побачили внуків і правнука.

Багато років Любов працювала операторкою на металургійному комбінаті «Азовсталь». У вільний час любила шити, їздила у заміський будинок у Мангуші. Там із чоловіком мали великий город, усією родиною будували дім.  

«Бабуся була дуже працьовитою, доброю. Вона завжди мала що розповісти, знала багато цікавих історій. Із нею ніколи не було сумно. А як вона готувала! Її консервації на зиму… Нам дуже не вистачає всього цього», – додала онучка.

У Любові Чуйкової залишились дві доньки Тетяна і Лариса, онучки Наталія, Катерина та внук Ігор, а також правнуки Андрій, Богдан, Мирон і праправнук Августин.