портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення

Опубліковано 25 квітня 2024 року, 21:34 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

В Донецькій області проведено засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення при Волноваській райдержадміністрації, районній військовій адміністрації, Миколаївській, Сіверській та Святогірській міських, Великоновосілківській селищній військових адміністраціях, до яких долучилися представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Учасники засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Волноваській райдержадміністрації, районній військовій адміністрації порушили такі актуальні питання: надання гуманітарної допомоги центрами підтримки ВПО Волноваського району за І квартал 2024 року; робота Ольгинської селищної територіальної громади з цивільним населенням; результати опитування батьків, діти яких тимчасово перебувають у м. Дніпро та м. Павлоград Дніпропетровської області, пропозиції щодо створення освітніх локацій та консультативних пунктів у зазначених містах; проблемні питання, які виникають в громадах району під час надання допомоги населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту.

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Миколаївській міській військовій адміністрації, серед іншого, йшлося про пошкоджене та знищене майно на території громади та стан роботи Слов’янського центру зайнятості з мешканцями громади.

Члени Координаційного центру підтримки цивільного населення при Сіверській міській військовій адміністрації говорили про організацію реагування на надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків на території населених пунктів громади; результати роботи Бахмутського міського центру зайнятості щодо працевлаштування та перекваліфікації населення, мотивація до праці внутрішньо переміщених осіб.

Ключові питання, які обговорили на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Святогірській міській військовій адміністрації, - діяльність Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Святогірській міській військовій адміністрації, оздоровлення та відпочинок дітей громади.

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Великоновосілківській селищній військовій адміністрації говорили про доступ населення громади до послуг Пенсійного фонду України; аналіз надання соціальних послуг вразливим категоріям населення; інформування внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території громади, щодо змін у виплаті допомоги на проживання.

За результатами засідання надані відповідні доручення з порушених питань.