портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Біля Братської могили у селі Красногорівка відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення

Опубліковано 08 травня 2021 року, 11:30

Урочистий мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення відбувся біля Братської могили радянських воїнів Південного фронту у селі Красногорівка сьогодні, 8 травня. 

Участь у заході взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна,  керівник Очеретинської селищної військово-цивільної адміністрації Микола Коваленко, староста Красногорівської сільської ради Людмила Павлюк, військовослужбовці, представники Національної поліції України, ДСНС України, громадськість.

Учасники мітингу хвилиною мовчання  вшанували пам’ять тих, чиє життя було обірване під час Другої світової війни:  тих, хто загинув на фронтах, в окопах,  під час бомбардувань, хто потрапив у полон, до концтаборів, чи зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. 

«Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Ми віддаємо данину поваги мільйонам наших співвітчизників, які рятували від нацизму Україну, Європу та світ», - зазначила Юлія Костюніна.

До Братської могили поклали квіти.  Тут поховані воїни 126-ї стрілецької дивізії,  238-ї окремої танкової бригади та інших частин, які загинули у боях 7 вересня 1943 року. Кількість загиблих та їх прізвища невідомі. У 1965 році на Братській могилі встановлено обеліск на постаменті.   Братська могила була пошкоджена у 2015 році внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. У 2021 році проведено ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятці.

Нагадаємо, 8 травня в Україні та Європі відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. Саме в цей день, 76 років тому,  Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини».